2011. augusztus 12., péntek

Naaaagy filigrán lepkő

Hirtelen felindulásból estem neki ezen ötletem megvalósításának.

Előző nap egy fiatal leányzónak készült el a pár posttal ezelőtti (fekete-fehér képes) lepkés minta egy direkt neki kevert hennával, amit előtte még nem próbáltam, hogyan fog. Bár menet közben azért kiderült, hogy igen jól sikerült, kíváncsi voltam, mennyire lett jó a keverés, nameg régen is volt már rajtam henna, úgyhogy elhatároztam, hogy festek valamit. A meglévő mintáim közti keresgélést már nagyon unom, de nem mindig van ihletem kitalálni új dolgokat... viszont jövőbeli terveim közt szerepel a hennázás Meskára felvitele valamilyen módon, amihez látványos saját minták kellenének. Úgyhogy kicsit megerőltettem a fantáziám - nem volt nehéz - és az első ötletem egy gigantikus méretű pillangó volt, hangsúlyos, vastag körvonalakkal, és ezt ellensúlyozó aprólékos, finom belső mintázattal. Nem pont ilyenre terveztem a mintázatot, de úgyis mindig menet közben alakulnak az dolgok. Így született ez a lepkő, ami az utóbbi időket tekintve ismét egy dobogós helyezést képvisel számomra.

Kiderült az is, hogy a keverés is elég jó lett, hibajavítani se nagyon lehetett menet közben, mert kábé tíz másodperc alatt megfogta a bőröm. A második képen látni lehet a henna három fázisát: pasztával, frissen lepörögve és bebarnulva.




3 megjegyzés:

  1. Ez valami álomszép! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. Jujj, de szép! A pillangó motívumok a kedvenceim, midenféle formában, de ez nagggyon gyönyörűséges lett! Idáig még csak nézegettem a hennás mintákat itt-ott, de ennek a láttán most már kezdek igencsak elcsábulni :)

    VálaszTörlés
  3. Hát a lepkéd se semmi !Talán festeni is szoktál???Mert ez már művészet !!!Gratulálok !!

    VálaszTörlés

 
Fele királyságom... Tradicionális henna - by Templates para novo blogger